Welkom

Beerstorming nodigt u uit om uw eigen bier voor te stellen, uit te werken en te brouwen.

Beerstorming is een creatief concept. In deze omgeving versmelten ideeën, advies en meningen zich. Beerstorming zorgt voor een unieke ervaring, U zal nieuwe smaken en aroma’s ontdekken in bier. 

Een unieke ervaring

Beerstorming nodigt u uit om, gedurende een avond, ideeën, meningen en verlangens uit te wisselen om zo tot een eigen brouwsel te komen. In een micro-brouwerij onder leiding van een gepassioneerde meesterbrouwer, zal u geïntroduceerd worden om deel te nemen aan de verschillende stappen van het brouwen van uw eigen bier. 

 

 

Degusteren

Ontdek de smaken van onze brouwerij.

Na een inleiding over het degusteren, krijgt u de kans om 4 speciale bieren te proeven. Deze zijn gebrouwd in onze micro-brouwerij. Bovendien krijgen jullie nog een growler van 1,9 liter van het bier dat u het meest heeft gesmaakt. U hoeft hiervoor niet te reserveren. 

Brewing experience

Tijdens deze unieke ervaring zal u uw eigen bier leren brouwen, samen met uw vrienden en collega’s.

U zal ideeën uitwisselen, ingrediënten kiezen, het recept uitwerken voor het brouwen van je eigen unieke bier. Tijdens elke stap van dit proces zullen jullie nieuwe smaken, aroma’s en geuren ontdekken, die jullie nooit van te voren zijn tegengekomen. 

Bovendien voorzien wij lekkere tapas en een volledige maaltijd, met uiteraard bijpassende bieren à volonté!

Na 2 maanden mogen jullie je eigen creatie komen ophalen.

_JOM1613.jpg

Private brewing experience

Jullie zijn een groep van 7 tot 14 personenjullie hebben al een idee van welk soort bier jullie willen brouwen?  Of u zoekt een originele teambuildingsactiviteit?

Boek dan deze unieke belevenis en onze brouwerij is de uwe!  Onze meesterbrouwer staat volledig ter uwer beschikking.  Leer, proef, ervaar en creëer.  Het resultaat:  Je eigen unieke bier.  Tapas en een maaltijd zijn inbegrepen

De brouwerij kan in zijn geheel geprivatiseerd zijn voor uw evenement. 


ONS LOT LIGT IN JULLIE HANDEN

Heel wat verhalen zullen neergeschreven worden in Beerstorming workshop de volgende maanden. Elk verhaal verdient een happy end, maar elk verhaal zal daarom niet een succes zijn. Het lot ligt in jullie handen want jullie kunnen stemmen op elk bier dat gebrouwen wordt bij Beerstorming. Het volstaat om het bier dat u het meeste smaakt te "liken" op facebook. Elk trimester, zullen de 5 bieren die de meeste stemmen hebben gehaald geproefd en geanalyseerd worden door een jury. Zij zullen het beste brouwsel er uit kiezen. Het bier met de meeste kwaliteiten zal in beperkte hoeveelheid gecommercialiseerd en aangeboden worden in gespecialiseerde  winkels, restaurants, bars en cafés. De uitvinders van dit bier zullen elk een doos van 24 flessen krijgen. 

Heeft u uw verhaal al geschreven?

Wilt u dat uw brouwsel een succes wordt? Aarzel dan niet en verzamel vrienden, familie en collega’s om te stemmen, zodat uw bier een succes verhaal wordt.


 Onze partners en onze visie

 Bier brouwen is meer en meer bekend op onze wereld. Elke dag ontstaan er nieuwe brouwerijen die van alle bierstijlen maken om een hoop verschillende biertjes te creëren en te laten proeven aan de bierliefhebbers. Onze wil is dat iedereen die in onze brouwerij binnenkomt wat meer over bier leert. Om dit te doen gebruiken we onze brouwmateriaal, kwaliteit ingrediënten, onze brouwkennis en geven we een inzicht op dit mooi beroep. Natuurlijk houden we van innovatie om de zotste bieren te maken, maar eerst en vooral houden we van de diversiteit in bierstijlen, traditioneel of experimenteel, om de smaakpapillen te verzadigen! 

Om een grote brouwerij op te starten is er veel tijd en investering nodig. Dit is de reden waarom we eerst willen focussen op onze kleine brouwlaboratorium van 100 liters in Brussel. We zijn dus op zoek gegaan naar grotere brouwerijen die onze visie over bierbrouwen delen om onze winnende bieren op grote schaal te brouwen. Brouwerij Deseveaux is een trouwe partner sinds het begin van het project en daar brouwen we een deel van onze bieren op 1400 liters. Aangezien de groei van onze project, hebben we besloten om onze partnerlijst ook te vergroten. Daarom brouwen wij nu ook 2000 en 4000 liters bij de Brouwerij Valduc. Elke brouwsel die we met onze partners doen is een rijk ervaring en uitwisseling, maar ok een stap dichter van onze eigen “grote” brouwerij…


Ecologie, ONZE WAARDE

We zetten een punt van eer voor het milieu sinds het begin van het Beerstorming-avontuur. We zijn blij dat we de eerste brouwerij zijn die een CO2-neutraal bier op Belgische bodem vrijgeeft.

Bezorgd over onze ecologische impact, hebben we samenwerking met CO2 Logic, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in klimaatvraagstukken; dit om onze koolstofimpact te analyseren, te verminderen en te compenseren .... Een reeks acties, zoals volledig in groene energie gaan, het gebruik van onze herbruikbare growlers, elektrische voertuigen en vele andere zijn in de praktijk gebracht plaats om deze impact te verminderen.

Ondanks de geleverde inspanningen is er nog steeds een bepaald niveau van emissies. We hebben besloten om deze te compenseren door Gold Standard gecertificeerde milieuprojecten te ondersteunen. Berekening van Beerstorming en CO2-reducties worden berekend door CO2logic en geverifieerd door de onafhankelijke organisatie Vinçotte. Het geselecteerde project heet "Saving Trees" om de koolstofimpact en ontbossing in Oeganda te verminderen.


B-.png

Volg onze verschillende brouwketels

Volg ons op de sociale netwerken. Share, like, comment en stem naar uw zin! #beerstormingbxl.